Telefoon: 010-5112007

nieuws

 

24 april

Waar veel scholen een koningsontbijt hadden, hadden wij op Ikkie een koningslunch.. lekker buiten eten aan de nieuwe picknicktafel.

23 april

Ook de afgelopen dagen was het heerlijk weer! De peuters hebben zich prima vermaakt in de kievit! Ook staat er sinds deze week een nieuwe picknicktafel en zandbak op de speelplaats van Ikkie! Laat het zonnetje nog maar flink schijnen.

10 April

Wat een heerlijk weer was het deze week! En nu speeltuin de kievit weer open is, zijn we er weer heerlijk gaan spelen met de kinderen! Ze hebben weer genoten. We hopen dat er nog veel meer mooie dagen komen zodat we vaak naar de kievit kunnen.

Ook hebben de peuters deze week met Puk koekjes gebakken. Mmmm dat was smullen.

30 Maart

Ei ei ei en wij zijn zo blij! Deze week zijn de kinderen druk bezig met paaseieren zoeken. Ook mogen de kinderen elke dag in pyjama naar Ikkie komen, zodat zij zo kunnen aanschuiven aan het paasontbijt. Lekker smikkelen van een lekker bolletje, een eierkoek en natuurlijk mag de matzes niet ontbreken.

26 Maart

De 3+ groep heeft vandaag met scheerschuim gespeeld! Wat vonden ze dit leuk!

13 Februari

Vandaag hadden we carnaval op Ikkie. Alle kindjes kwamen verkleed en we hebben veel gedanst en polonaise gelopen. Het was een dolle pret.

23 Januari 

Vandaag was het zover. De mevrouw van de bibliotheek kwam langs om ons voor te lezen. Dit deed zij in verband met de nationale voorleesdagen. Zij las ons voor uit het boek ” boer Boris gaat naar zee”. De kinderen mochten vertellen wie er allemaal mee ging en ook hebben zij gedanst op het liedje van boer Boris. Als afsluiting kregen de kinderen allemaal een kleurplaat, en IKKIE kreeg een handpop van boer Boris.

5 December

Vol verwachting klopt ons hart… Ook dit jaar mochten de kinderen weer hun schoen zetten voor Sinterklaas en Zwarte Piet, en natuurlijk zijn zij Ikkie niet voorbij gegaan! Alle kinderen kregen een kadootje en wat lekkers.
Afgelopen week hebben de kinderen nog leuke activiteiten gedaan. Zo kregen de kinderen een Sinterklaas poppenkast te zien en hebben de kinderen hun pieten diploma gehaald. Natuurlijk hebben de kinderen ook elke dag heel veel Sinterklaas liedjes gezongen. Namens de kinderen; Dank u Sinterklaasje!

11 NOVEMBER

De kinderen hebben alle bladeren opgeruimd van de herfst, zie de foto’s op facebook!

31 OKTOBER

Wie jarig is trakteert! En daarom mocht het personeel van Ikkie mee naar Preston Palace! Wij hebben er met zijn allen van genoten. Ikkie bedankt!

27 OKTOBER

Ikkie bestaat 1 november 5 jaar. Dit laten wij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Daarom staat deze week in het teken van het 5 jarig bestaan, wat natuurlijk een groot feest is. Bij een feest horen leuke activiteiten, en vandaag was dit een poppenkast voorstelling. De kinderen vonden het erg leuk. Morgen hebben we weer een feestelijke activteit.  Foto’s staan op facebook.

 

18 OKTOBER

Het thema reuzen en kabouters van puk is alweer afgelopen. Wat vonden de kinderen het leuk. Dansen als reuzen en kabouters, reuzen stappen zetten maar ook kabouter stapjes. Ook geluisterd naar het verhaal van kabouter Bim, die graag wilde spelen met iemand, en uiteindelijk met de reus ging spelen. 27 oktober start het nieuwe thema weer.

3 OKTOBER

Afgelopen woensdag zijn we gestart met de 1e les van de peuter yoga van ” De vrolijke vlinder”. ” De vrolijke vlinder” komt bij ons 4 lessen geven. De peuters vonden het geweldig, en kijken al uit naar de volgende lessen!

24 SEPTEMBER

Ook wij deden mee met het voorleesrecord op 9 september in de week van de alfabetisering. Van de stichting lezen & schrijven kregen wij een boek van Woezel en Pip om hieruit voor te lezen aan de kinderen. De kinderen hebben genoten van de leuke verhalen uit het boek. Gelukkig kunnen we het boek nog heel vaak lezen en bekijken.

Open dag 17 mei

Op 17 mei hadden wij een geslaagde open dag! Er was een springkussen aanwezig op de speelplaats. Villa knus was er ook gezellig bij. En natuurlijk was er iemand van 4-kids om de kindjes te schminken. Bedankt Villa Knus en Natasja van 4-kids schmink dat jullie er waren. Bedankt collega’s voor jullie geweldige inzet!! Er waren bekende ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en nog onbekende ouders. Bedankt voor jullie komst!

 

Kievit

Op 5 mei zijn we gezellig een dagje gaan spelen in de kievit!

 

Voorleesdagen bij Ikkie

Wat was het leuk! De Peuters hebben geluisterd naar het verhaal KRRR…. OKDIL!

Met muziekinstrumenten mochten de kinderen dieren nadoen en er werd ook nog bij gedanst!

Bedankt Bibliotheek Oostland voor het geven van dit leuke voorlees theater!

 

Open dag 17 mei

Op 17 mei hadden wij een geslaagde open dag! Er was een springkussen aanwezig op de speelplaats. Villa knus was er ook gezellig bij. En natuurlijk was er iemand van 4-kids om de kindjes te schminken. Bedankt Villa Knus en Natasja van 4-kids schmink dat jullie er waren. Bedankt collega’s voor jullie geweldige inzet!! Er waren bekende ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en nog onbekende ouders. Bedankt voor jullie komst!